top of page

DORN metoden

 

Dorn er en metode til mobilisering af nakke, ryg, bækkenskævhed samt evt. benlængdeforskel

 

Behandlingsmetoden er udviklet i Sydtyskland for mere end 30 år siden af en mand ved navn Dieter Dorn og har siden spredt sig til resten af Europa, Nord- og Syd Amerika, Australien og New Zealand.

 

Dorn er en blid ledmobiliserings teknik - her er ingen pludselige ryk eller tryk, da al korrektion foregår i dynamisk bevægelse, så kroppen samarbejder om korrektionen.

I al sin enkelthed går Dorn ud på, at rette hele kroppen op ved først at korrigere en evt. uens benlængde, der oftest er en følge af en dysfunktion i bækken eller lændeområdet. Herefter korrigeres bækkenets led, samt hver enkelt led i rygsøjle og nakke.

 

Disse typiske ledforskydninger ses oftest som følge af forkert og asymetrisk brug af kroppen. Især den siddende stilling er problematisk, da den forskyder hofteleddene nedad og bagud hvor ledkapslen er svagest, men også tendensen til at stå og "hænge" på det ene ben udsætter ledfladerne for asymetriske tryk og træk.

Også overekstemitetens og underekstremitetens led, samt kravebensled og kæbeled rettes på plads, så kroppens mange led igen kommer ind i alignment, altså i ligevægt i forhold til hinanden.

Dette betyder optimale betingelser for muskler, ledbånd og sener som udspringer og hæfter omkring leddene. Desuden får den bløde kerne i discus optimale trykbetingelser, så protusioner og prolapser forebygges.

Der gives altid selvhjælpsøvelser, som også stabiliserer korrektionerne på længere sigt.

 

Mobiliseringen medfører også afbalancering af centralnervesystemet, muskeltonus og cirkulation af både blod og lymfe. Der ses også en gavnlig virkning på de indre organer, som står i direkte kontakt med nervetrådene fra rygsøjlen. Ofte ses også en psykisk reaktion efter en behandling (oftest den første gang), da tidligere traumer i kroppen kan blive reaktiveret og derved forløst.

 

Dorn metoden er yderst relevante, da de korrigerer fejlstillingen i kroppens mange led og derved ophæver selve årsagen til smerten.

bottom of page